Bu listeden, promosyon kampanyalarında vurgulanmak üzere bir veya daha fazla hedef pazar belirlenir. Hedeflenen müşteri grupları içinde araştırma, müşteri ihtiyaçlarının ve satın alma güdülerinin daha iyi anlaşılmasını sağlar ve hedeflenen pazarlama ve iletişimin oluşturulmasına rehberlik etmeye yardımcı olur.
Mesaj Geliştirme Stratejileri
Pazarlama hedefleri oluşturmak ve mesajlar geliştirmek, bir pazarlama planının bir diğer önemli parçasıdır. Hedefler, pazarlama payını artırmak, müşteri tabanını büyütmek, daha olumlu marka tutumları oluşturmak, marka değiştirmeyi teşvik etmek ve satış üretmektir.
Hedef ve hedef kitle göz önünde bulundurularak, pazarlamanın iletişim tarafına geçişin bir sonraki aşaması mesaj formülasyonudur. Şirketlerin, hedeflenen müşterileri, arzu edilen faydalar ve makul bir fiyattan oluşan değerli bir karışımla etkilemesi gerekir.
İletişim Yöntemleri
Pazarlama iletişimi veya promosyonu tipik olarak üç ana unsur etrafında toplanır: reklam, halkla ilişkiler ve satış. Bazı şirketler üç iletişim yaklaşımını da kullanırken, diğerleri bir veya ikisine odaklanır. Birden fazla türde mesajlaşma kanalı kullanmak, entegre bir pazarlama iletişimi stratejisi oluşturur, diye açıklıyor Yönetici Çalışma Kılavuzu . Reklam, medya aracılığıyla sunulan ücretli mesajları içerir. Halkla ilişkiler, medya tarafından ödenmeyen veya “kazanılan” bir haberdir.
Üst düzey veya karmaşık ürünler satan şirketler, müşterilere ürün veya hizmet avantajlarını iddialı bir şekilde sunmak için genellikle satış uzmanlarını kullanır. Hedef kitleye ulaşmak için doğru iletişim yöntemlerinin yanı sıra doğru medyayı seçmek, iletişim hedeflerine ulaşmada büyük ağırlık taşır.
Müşteri servisi
Müşterileri elde tutmak, pazarlamanın başka bir işlevidir. Bu, hizmet ve destek çalışanlarının müşterilerle deneyimleri hakkında iletişim kurduğu müşteri hizmetleri stratejilerini ve tekniklerini içerir. Takip eden iletişim, herhangi bir sorunun çözülmesine yardımcı olur ve işletmenin müşterilerin yaşadığı ortak sorunları öğrenmesine olanak tanır. Ek olarak, müşterilerin maksimum faydayı elde etmesini sağlamak için teknoloji gibi karmaşık ürünlerle satış sonrası teknik desteğe ihtiyaç duyulmaktadır.